The Summer Vibe/Tropical House

Alla har väl hört Matoma’s sköna sommar remix av Notorious B.I.G och Ja Rule’s ‘Old Thing Back’ som tog över många dansgolv i fjol och alla radio stationer i år. Nu har han släppt den nya sommar fyllda videon till låten. Videon spelades in i Miami!

Hitten som Matoma gjorde hemma har ju exploderat på musik scenen och har slungat den Norska artisten till stjärndom. Matoma är nu den mest delade artisten i hela världen på Spotify och har sålt mer än 1 million kopior av den heta singeln ‘Old Thing Back’! Det är lätt att förstå med hans sköna tolkning av en annars medioker låt, där texten är skriven väldigt bra av hip hop legenderna men musiken misslyckas att utlösa en fångande melodi och beat.

Matoma kallar sin unika musikgenre för ‘ Tropical House’, ja du vet den sköna sommar house känsla som han lyckas få i alla hans remixer. En lite tropisk melodi som istället för att softa med en Pina Colada, så dansar man med en Strawberry Daiquiri eller Long Island Ice Tea. Precis det vi behöver inför denna sommar!

‘Flisa Gutten’ som han blir kallad av norsk media kommer från en väldigt liten stad som heter Flisa i kommunen Åsnes precis vid den Svenska gränsen lite norr av Oslo. Och JA det är LITET jag har varit där! Allt som finns där är en liten rondell med fyra vägar korsande och ett ‘Stormarknad’ som är ganska litet. Finns inte mycket att hitta på där kan jag i alla fall säga.

Som i Matoma’s fall driver bristen på saker att göra till att de flesta barn utvecklar en intresse till musik och instrument från en ung ålder och blir dessutom väldigt duktiga från en ung ålder vilket är extremt positivt. Jag tycker att det är så grymt att folk från en liten kommun med väldigt lite möjligheter skapar något otroligt stort och får chansen att bidra till den bransch dom vill. Jag har många gemensamma vänner med Matoma, som heter Tom Stræte Lagergren, och en sak som alla säger är att han är en otrolig fin och glad människa.

Ta en titt på hans nya video och börja få sommar fjärilarna i magen redan nu:)

Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker om videon/Matoma.

Puss och Kram

X

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s